I går bakte jeg lefse,en hel umasse føltes det som,
men hva gjør en ikke når folk spør om å få kjøpe.
Har fundert på hvilket engelsk navn som kan brukes på lefse,men jeg har gitt opp.
Jeg får heller prøve å forklare når jeg skriver på engelsk.
Obs!Obs! Lefsene er ikke godkjent mattilsynet.
Yesterday I made a lot of these,in Norwegian called "lefse",
Obs!Obs! Lefsene er ikke godkjent mattilsynet.
Yesterday I made a lot of these,in Norwegian called "lefse",
but there's no name for them in English.
They're made of : Plain flour,barley flour,golden syrup,
sour cream,sugar,milk and salt of hartshorn.
As you can see on the first photo,they're made like flat round cakes,
baked on a special type of "oven". (a frying pan can also be used)
When they're done on one side,you turn them over and do the other side.
When they have cooled down it's time to make the spread.
You stir butter,sugar and cinnamon until it's creamy.
Spread it on one "lefse" and put another one on the top.
Have a look on the second photo.
Cut into triangels,make yourself a cup of coffee and just enjoy.
8 kommentarer:
Yummeeeee - I would love to make some lefse - recipe please - thank you for going to the trouble of translating your blog for your English followers Sigrunn.
I'll send you the recipe Helga.
Såg godt ut ja
Du får komma å smaka da vet du.
yummmiyumaah! det så godt ut - snappet med megen smakbit på veien;)
Ummmmmm. Såg deilig ut ja :)
Har store planer opp å få tid til å steke "ei fole" med lefser selv til jul, men vi får se.....hvor mange timer som blir til overs. Hvis ikke får jeg fri til svigermor om å få noen tenker jeg :)
Lefsene jeg kjøpte var gode de, så du må bare bake mer til alle oss udugelige husmødre.... :) Så et bilde på tktv som du hadde tatt av ei rose. Kjempefint!
Jeg har oppfordra litjsøstra di til ein revystart!! Du bli vell me??
Hjelpemeg! Du har jammen mange jern i ilden. Vesker og luer i fleng, og nå går det jammen i lefser også. Men de ser virkelig gode ut så jeg skjønner at folk ønsker seg "sorten".
God helg!
Legg inn en kommentar