Bacalao er en rett som er spesiell for oss her. Min bacalao er
laget av bl.a.klippfisk(utvannet sådan),poteter,løk,tomatpurè,
olje,hermetiske tomater,hvitløk,margarin,spansk pepper og vann.
Vi eksporterte klippfisk til Spania og Portugal,og slik lærte vel
vi her å benytte klippfisken på denne eksotiske måten.
Bacalao is a dish special for this part of Norway. My bacalao is made of dried cod(left in water to soak 24 hours), potatoes,onions,tomato purè, oil,canned tomatoes,garlic,margarine,chili pepper(dried) and water.
We exported dried fish to Spain and Portugal, and I suppose that's how we learned to use the dried fish in this excotic way.
Her er det meste jeg trenger for dagens bacalao,vanligvis bruker jeg olivenolje,men idag ble det solsikkeolje.
Here are most of the ingrediens I need to make the bacalao. Normally I would use olive oil,but today it is sunflower oil.
Alt,untatt fisken,gjort klart til å bli puttet i gryten.
Everything,but the fish,ready to be put in a casserole.
Sånn ser det ut når det er klart for koking.
This is how it looks when it's ready to be cooked.
Velbekomme!
Det ferdige resultat, klart til å inntas med flatbrød
eller pariserloff. Ta kontakt for oppskrift.
Bon apetite!
The final result, ready to be consumed. I use this thin crispbread with it, but french stick is a very good alternative.
Be in touch if you want the recepie.
2 egt. Steampunk-kake
for 5 år siden
4 kommentarer:
Heia. Det var nu koselig du fant meg, og dermed fant eg deg også. Har vært å sett på de flotte veskene du har laget, imponert er eg. Ja luene var også flotte, det gjorde seg med pynt på dem.
Tok ei skål Bacalao til kvelds, det smakte himmelsk godt.
Ha en fin fin uke som kommer!!
Ååå nå fikk jeg lyst på baccalao... det er såå godt... kansje jeg skal prøve meg på det en dag, har aldri lagd det jeg.. mamma som bruker å lage det... hihi..
Nam nam den så nydelig god ut!! Bacalao er bare sååå godt!
Takk for hyggelig kommentar og velkommen innom!!
Nam nam!
Bacalao er GODT! :)
Legg inn en kommentar