Kjørvel.
¤¤¤¤¤¤¤¤
Anthriscus cerefolium.
En humle samler nektar fra en anis-isop.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
A bumble-bee collects nectar from an aniseed hyssop.
Her er persillen som overvintret fra i fjor.
Massevis av blomster så det er bare
å håpe på at den sår seg selv.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Here's the parsley from last year.
There are lots of flowers so I hope it'll seed itself.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
...og innimellom alle persillekvastene
står det en purre som også er fra ifjor.
Se så flott blomst den har da.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
....and in between all the parsley we
find a leek, also from last year.
Look at the great flower.
Salvie. Her har vi noen friske skudd, klare for plukking og tørking. Den skal jeg bruke i fyllet til julekalkunen.Det er smaksatt med salvie og løk. Jeg prøver å holde på de engelske tradisjonene,det betyr kalkun med alt tilbehør på 1.juledag.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Sage.Fresh shoots ready to be picked and dried. Will be used for the sage and onion stuffing for the turkey at Christmas Day.
Fransk estragon . Estragoneddik er smaksetter til bearnaisesaus.
¤¤¤¤¤¤¤
Artemisia dracunculus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar