mandag, november 24, 2008

Gratulerer med dagen Solveig. / Happy Birthday.

I dag er det 28 år siden vår førstefødte så
dagens lys for første gang.
En liten P'kaill-jente (vi bodde på Averøya da)
kom til verden kl 20.50 om kvelden.
Skulle egentlig ha hatt bilde av deg her nå,
men internett har sviktet oss igjen,så det får bli senere.

Gratulerer så mye med dagen Solveig,
er kjempeglad i deg.


28 years ago today,our first child was born.
Solveig was born 20.50 in the evening.

Happy Birthday Solveig, love you a lot.

tirsdag, november 18, 2008

Lefse / There is no word for "lefse" in English



I går bakte jeg lefse,en hel umasse føltes det som,
men hva gjør en ikke når folk spør om å få kjøpe.
Har fundert på hvilket engelsk navn som kan brukes på lefse,men jeg har gitt opp.
Jeg får heller prøve å forklare når jeg skriver på engelsk.
Obs!Obs! Lefsene er ikke godkjent mattilsynet.

Yesterday I made a lot of these,in Norwegian called "lefse",
but there's no name for them in English.
They're made of : Plain flour,barley flour,golden syrup,
sour cream,sugar,milk and salt of hartshorn.
As you can see on the first photo,they're made like flat round cakes,
baked on a special type of "oven". (a frying pan can also be used)
When they're done on one side,you turn them over and do the other side.
When they have cooled down it's time to make the spread.
You stir butter,sugar and cinnamon until it's creamy.
Spread it on one "lefse" and put another one on the top.
Have a look on the second photo.
Cut into triangels,make yourself a cup of coffee and just enjoy.
(Send me an email if you want a recipe.)


søndag, november 16, 2008

"Lek" i luften / "Playing" in the air





Her om dagen var jeg vitne til denne "leken"
høyt der oppe i det blå.
Et fly drev og lagde sirkler gjentatte ganger.
Hva hensikten var,
er ikke meg forunt å vite,
men disse ringene oppå hverandre
var da ganske dekorative.

The other day I witnessed this "playing"
high up there in the blue.
An aeroplane was making circles again and again.
I don't know why it was done,
but all those rings
on top of each other were quite decorative.

mandag, november 10, 2008

GRATULERER MED DAGEN.

Gratulerer med 23-årsdagen Hanne Merethe.



Håper du får en fin dag.



Jeg syns ikke det er lenge siden

denne gjengen satt på traktorvogna,

men når en begynner å tenke så er det da noen år likevel.

Fra venstre Elisabeth Caroline,

bursdagsbarnet Hanne Merethe,

Elen Johanne og Solveig Irene.


Beklager,men jeg hadde ikke

nok lys å sette på kaka di......


....istedet får du en hilsen på dagen din fra onkel og meg.

Hvor var nå det selskapet hen da????




lørdag, november 08, 2008

Tradisjoner / Traditions

Jeg er av den oppfatning at tradisjoner er viktig for de aller fleste av oss. Hjemme hos oss er det viktig med både engelsk og norsk jul,derfor prøver jeg å ta vare på tradisjoner fra begge land.
I dag har jeg laget Christmas Pudding, et absolutt must som avslutning på middagen 1.juledag. Den er mektig,full av tørket frukt og andre godsaker.Den serveres varm med konjakksmør. For litt ekstra stas pyntes den med en liten kvist kristtorn,og flamberes med en skvett konjakk.

I believe that traditions are important to most people. In our home we think it's important with both English and Norwegian christmas celebration.That's why I try to keep up with traditions from both countries. Today I've made Christmas Pudding,absolutely necessary for the big English Christmas dinner. It's very rich, full of dried fruits and other goodies and it's normally enjoyed with some brandy butter. Decorate with a twig of holly,pour a few drops of brandy over the pudding and put a lit match to it.


Her er røren ferdig,klar til å tilbringe ca 8 timer i vannbad.
En skikk er at alle i huset skulle røre 3 ganger
i bakebollen og samtidig ønske seg noe.
Da jeg jobbet på kjøkkenet på en internatskole i England,
måtte alle som jobbet der, komme på kjøkkenet for å røre og ønske
når "The Christmas Pudding" ble laget.

Here's the pudding ready to be steamed for about 8 hours.
Everybody in the house should stir 3 times in the bowl
and wish for something.
When I worked in a school house in England,
all the staff there had to come to the kitchen
for their wishes when the Christmas Pudding was beeing made.







I hagen har jeg kristtorn,
så det blir en råd med pynten.
I've got holly in the garden
so I don't have to go far to get the decoration.

fredag, november 07, 2008

November

November er så trist og grå,
men nyttig likevel,
for da må barna finne på
å lage moro selv.

Ja tenk,det sa Alf Prøysen en gang i tiden.
Når jeg ser på denne solnedgangen
så er jeg ikke så sikker på om jeg har lyst
til å være enig med han i det utsagnet om at det er så trist og grått.



Klaser med rognebær,
totalt oversett av fuglene.
Fargeklatter i november.

torsdag, november 06, 2008

Første forsøk / First attempt

Da har jeg prøvd mitt nye kamera,og det er moro. Jeg tok noen flotte solnedgangsbilder her en kveld,men de leker gjemsel en plass inne i datamaskina(der ser dere hvor flink jeg er med sånne maskiner) Her er ihvertfall noen bilde som jeg klarte å finne igjen...

I've tested my new camera,and it's great fun. I took some beautiful photos of a very red sunset here the other night,but somehow they seem to play hide and seek with me on the computer (that's how clever I am with computers) Anyway,here are some photos I managed to find....

En grønn "stjerne" på stua.
A green "star" in the livingroom.




Ute er det litt frost idag.
It's a touch of frost today.





Noen busker har sluppet unna vindens herjinger og har fremdeles blad på grenene.Her er det bare å glede seg over vakre høstfarger en stund ennå.

Some of the bushes have managed to get away from the strong wind we had earlier,so they've still got leaves on the branches. It's possible to enjoy the beautiful colours of the autumn for a while longer.

søndag, november 02, 2008

HERMEGÅSA

Da har jeg gjort det!!!
Jeg har hermet etter
min datter og min søster,
og faktisk gått til innkjøp av dette
flotte digitale speilreflekskameraet.
I tiden som kommer ligger det garantert
an til mye prøving og feiling,mange utfordringer,
men utvilsomt også mange gleder.