onsdag, mars 21, 2012

Appelsin/sitronkake + Påske = Sant

Da står påska for døra,og for de fleste av oss finnes det vel tradisjoner som det tviholdes på. Hos oss er det denne kaken som bare må være der. Oppskriften fant jeg i et hefte som fulgte med Hjemmet for ganske mange år siden. Utseendemessig er det slett ikke noe spesielt med denne langpannekaken, men smaken kjære venner, smaken er bare himmelsk.
Jeg deler gjerne oppskriften med dere.

Appelsinruter

400 gr smør,400 gr sukker og 4 ts vaniljesukker røres hvitt.
8 egg tilsettes,ett om gangen.(bruk gjerne litt av melet samtidig for å hindre at deigen skiller seg)
Vask 1 sitron og 2 appelsiner godt,riv skallet og ha det i røren.
ca 400 gr hvetemel og 2 ts bakepulver siktes i og blandes godt. Røren has i en bakepapirkledd langpanne og stekes ved 180 grader i ca 30 minutter. Kaken skal da være gylden.
Press saften av de 2 appelsinene og bland med ca 100 gr melis. Hell dette over kaken mens den ennå er varm. Stikk hull med en pinne slik at "saften" renner ned i kaken. Så glaseres kaken med saften fra sitronen og ca 400 gr melis. Når kaken er helt avkjølt skjæres den i ruter og oppbevares kjølig i tett boks.
Nyt kaken og ha en god påske.


2 kommentarer:

Ruths datter sa...

Mm..Denne må jo bare prøves. det er så friskt med sitrus i kakene.
Klemz

Sigrunn sa...

Jeg skal love deg at du ikke blir skuffet :)