torsdag, juli 31, 2008

Urter og slikt... / Herbs and stuff...

Oregano eller bergmynte,
velkjent krydder for den som er glad i pizza.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Origanum vulgare. Because I don't know
what all these herbs are called in English,
I'll use the latin names.
Nice herb for the pizza.

Sitronmelisse eller også kalt hjertensfryd.
En meget brukt urt til pynt på kaker og desserter.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Melissa officinalis.
Nice herb to use for decorations
when it comes to cakes and desserts.

Kjørvel.

¤¤¤¤¤¤¤¤

Anthriscus cerefolium.

En humle samler nektar fra en anis-isop.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

A bumble-bee collects nectar from an aniseed hyssop.

Her er persillen som overvintret fra i fjor.

Massevis av blomster så det er bare

å håpe på at den sår seg selv.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Here's the parsley from last year.

There are lots of flowers so I hope it'll seed itself.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

...og innimellom alle persillekvastene

står det en purre som også er fra ifjor.

Se så flott blomst den har da.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

....and in between all the parsley we

find a leek, also from last year.

Look at the great flower.



Salvie. Her har vi noen friske skudd, klare for plukking og tørking. Den skal jeg bruke i fyllet til julekalkunen.Det er smaksatt med salvie og løk. Jeg prøver å holde på de engelske tradisjonene,det betyr kalkun med alt tilbehør på 1.juledag.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Sage.Fresh shoots ready to be picked and dried. Will be used for the sage and onion stuffing for the turkey at Christmas Day.

Fransk estragon . Estragoneddik er smaksetter til bearnaisesaus.

¤¤¤¤¤¤¤

Artemisia dracunculus.

Ingen kommentarer: