torsdag, oktober 16, 2008

Minner / Memories

Inspirert av disse ryddeprogrammene på alskens TV-kanaler, satte jeg igang idag med en liten ryddesjau før jobb.(Høres imponerende ut,men jeg begynner ikke før kl.15.00idag)
Problemene dukket fort opp, og med problemer mener jeg ting som dukker opp og gjør sitt til at ryddingen stopper opp. Denne gangen var det to bøker fra 50-tallet.

Inspired of all those "tidying up"-programs on TV, I started today before work.(Sounds impressing,doesn't it, but I don't start work till 15.00) The problems came almost straight away, and with problems I mean anything that makes me stop tidying.
This time it was two books from the fifthies.Den første boken jeg fant var leseboka mi fra førsteklassen. Den er faktisk på nynorsk,som var språket i skolen her da. Boken er velbrukt og er preget av tidens tann,men så har jeg da hatt den i over 50 år også. Jeg lærte å lese som 5-åring (Lukter det selvskryt nå kanskje?) så jeg syns å erindre at boken ikke var så spennende.

The first book I found was my first reading book from when I started school over 50 years ago. I started school when I was 7 (that was normal here in those days), but learned to read at the age of 5, so I didn't find the book all that exciting.
Den andre boken, o skrekk og gru !!!, fikk jeg julen 1958 av mine foreldre. Når jeg sier skrekk og gru,er det fordi at jeg ønsket meg så inderlig en Frøken Detektiv-bok den julen. Stor var da skuffelsen da jeg fant denne barnslige boka isteden. At de kunne være så ekle! Jeg uttrykte selvfølgelig ikke mine innerste tanker så de hørte, hadde da oppdragelse kan du skjønne. Boken ble lest og den ble lagt til side. Den ble tatt i bruk igjen da jeg fikk barn selv,og jeg tror ikke det finnes bok jeg har lest mer enn denne for mine to døtre. Stor takk til mine foreldre som var så ekle og ga meg denne boka.

This other book I got from my parents for Christmas 1958. It wasn't very popular,because I wanted a book about Nancy Drew. I was so disappointed, how could they be so mean to give me this very childish book. Of cource I didn't say that to them,I was well brought up you know. Well,I read the book and put it away. When I got children of my own,I got the book out again. I and think I can say there's no book I've read more than this for my two daughters. Thank you to my parents who was so mean to give me this book.


Dette siste bilde forestiller Gina i vill flukt fra den mannevonde kalkunen ved navn Gobbeligopp. Det var bra det også var en tegning av kalkunen i boka,for jeg visste ikke hvordan en sånn skapning så ut.Hadde aldri hørt om en kalkun.

This shows Gina chased by an evil turkey called Gobbeligopp. Good job there was a picture of the turkey in the book as well,I didn't know how a creature like that looked. I had never heard about a turkey in them days.

4 kommentarer:

Aud Jorunn sa...

Husker godt den "morn igjen"boka. Skrev jeg navnet mitt i den og eller?

Sigrunn sa...

Det gjorde du vet du,som vanlig :)

Janne i Fagerlia sa...

Ja det er alltid kjekt å mimre litt. Jeg var ikke så heldig å få mine første lesebøker til odel og eie. Har vært på utkikk på div. loppemarkeder og bruktutsalg, men har ennå ikke vært så heldig å komme over noen tilsvarende.

God helg til deg!

Petchy sa...

den boka er kjempekoselig! mange kjekke historier der. husker en om noen som lagde propellbåt? eller noe sånt. og om kalkunen. den var litt skummel!